Mandala – holistisk approach på tennis

Varför är min approach värd att prova?

Den kompetens som krävs för att bli en framgångsrik professionell tennisspelare kan delas in i två kategorier: hård och mjuk. Den första kräver timmar för att bemästra olika tennistekniker. Målet är att utföra varje enskilt element så perfekt som möjligt. Mjuka färdigheter inkluderar att utveckla en karaktär som håller dig fokuserad, motiverad och självsäker. Med enbart hårda färdigheter finns risken att du förlorar fokus på vad som är viktigt och saknar förmågan att kontrollera din motståndare. Det är därför jag erbjuder en holistisk inställning till att lära sig spela tennis. Jag använder år av praktisk erfarenhet för att lära ut dessa tekniker. Med studier i psykologi och erfarenhet av att arbeta med hundratals elever, visar jag hur du ser rakt framåt – där ditt mål är.

Mina lektioner är alltid individuella, mitt fokus är alltid DU. Jag hjälper dig att utveckla både hårda och mjuka färdigheter och jag förbiser aldrig saker som kan leda till misstag – detta är Mandala – min egen holistiska approach på tennis. 

Vem är jag?

Jag heter Artur Baron. Jag kommer från Polen, där jag skaffade min första formella utbildning som tennisinstruktör, vid University of Physical Education, Warszawa, en av Polens mest prestigefyllda sportutbildningsskolor. Jag läste också psykologi och pedagogik för att utveckla de mjuka färdigheterna, och jag har fortsatt att putsa på mina kunskaper sedan dess.

Jag har 11 års erfarenhet som tennistränare på heltid och jag ägde en tennisskola i Polen under 3 år. För ett par år sedan flyttade jag till Sverige och sedan dess har jag arbetat för svenska tennisklubbar. Jag har erhållit speciella tränar certifikat från U.S. PTR, GPTCA och iTPA en av de mest prestigefyllda föreningarna och skolorna inom tenniscoaching. Jag är stolt över min fullföljda kurs på Sanchez-Casal akademin i Barcelona, en av de bästa akademier i världen, och jag är för närvarande licensierad Sanchez-Casal instruktör.

  • ITF Level 3 coach, Norwegian Tennis Federation, Oslo
  • Certified Tennis Performance Specialist, International Tennis Performance Association (ITPA)
  • Tennis Performace Trainer, International Tennis Performance Association (ITPA)
  • C level coach ( junior and Futures- level players coach), Global Professional Tennis Coaches Association (GPTCA)
  • Sanchez Casal Academy Barcelona licensed coach
  • US PTR tennis instructor
  • Tennis Instructor – Univeristy of Sport Science, Warsaw

Jag har erfarenhet av att arbeta med spektakulärt begåvade ungdomar och vet hur man ska anpassa sig till deras personlighet, för att hjälpa dem att hitta det mest effektiva sättet att utveckla sina färdigheter. När det gäller vuxna, har jag skapat flexibla program för helt nybörjare, de som återvänder till sporten eller de som snabbt behöver förbättra sin skicklighet. Jag är för närvarande bosatt i Malmö och det är där jag arbetar med mina elever. Om du har några frågor, kontakta mig via mail eller ring mig.

Gör det bästa av din potential och njut av spelet!